مهرداد لاهوتی، نماینده لنگرود با اشاره به فرایند بررسی برنامههای وزرای پیشنهادی در کمیسیونهای مختلف مجلس گفت: کمیسیونها با بررسی سوابق و کارنامه وزرا و صحبتی که با آنان میکنند، میتوانند بگویند که موافق و یا مخالف وزیر پیشنهادی هستند اما این نظر، تاثیر مستقیمی در رای نمایندگان ندارد اما می تواند یک مبنای ارزیابی باشد.
وی افزود: کابینه آقای پزشکیان را همانطور که خودشان انسان مستقلی هستند، نمی شود به یک جریان خاصی منتسب کرد. در مجموع کابینه ترکیبی از تفکرهای مختلف است. شاید بتوان گفت که ایشان همان پیام وفاق ملی را که در شعارهایشان هم آمده بود، با این ترکیب کابینه منتقل کردند.
لاهوتی در ارزیابی وضعیت رای اعتماد وزرای پیشنهادی گفت: ۳، ۴ وزیر از جمله وزیر نفت، تعاون و بهداشت باید تلاش بیشتری کنند؛ این به این معنا نیست که رای نمی آورند اما باید تلاش بیشتری برای کسب رای اعتماد نمایندگان انجام دهند.
وی ادامه داد: بنده با اطمینان می گویم که وزیر صنعت نمیتواند از مجلس رای اعتماد بگیرد. ایشان رشته تحصیلیشان مرتبط نیست و تخصص و تجربه لازم در این وزراتخانه که وزارتخانه بزرگ و مهمی است را ندارد.
لاهوتی گفت: بنده امیدوارم و فضا را این گونه میبینم که قوه مقننه یک مدیریت خوبی انجام دهد و کشور را از بلاتکیلفی خارج کنیم؛ ما الان در یک وضعیت بلاتکلیف هستیم. بعد از حادثه تلخ شهادت آقای رئیسی و انتخاباتی که برگزار شد و انتخاب کابینه و تا وزیر به صورت کامل مستقر شود، حداقل ۵ ۶ ماه دیگر وضعیت کشور به همین صورت ادامه دارد؛ ما انتظار داریم و امیدواریم که مجلس همراهی کند تا کابینه هرچه سریعتر مستقر شود. الان دولت با ترکیب قبلی دارد اداره میشود و خب طبیعتا وزرا نمی توانند تصمیمات بزرگ و مهم بگیرند و کشور بلاتکلیف است.
لاهوتی در خصوص معرفی احمد دنیامالی، نماینده مردم بندرانزلی به عنوان وزیر پیشنهادی ورزش و جوانان گفت: برای من یک تکلیف است که از آقای دنیامالی حمایت کنم، در کمیسیون هم که ایشان مهمان ما بودند عنوان کردم که وجود ایشان که گیلانی هم هستند از جهات مختلفی می تواند مثبت باشد. ایشان فارغ از سابقه ورزشیشان، سال ها در زمینه عمرانی هم تجربه دارند. یکی از مشکلات بزرگ ورزش ما بحث زیرساخت ها است. آقای دنیامالی با توجه به اشرافی که به مسائل عمرانی دارند، در ایجاد و اصلاح زیرساخت های وزرشی میتوانند خیلی موثر باشند. ما تکلیف داریم که از ایشان دفاع کنیم و من این شایستگی هم در ایشان می بینم.
وی افزود: در موافقت با آقای دنیامالی ثبت نام خواهم کرد و انشالله بتوانیم از ایشان دفاع کنیم تا حداقل یک گیلانی در کابینه آقای پزشکیان باشد و همه گیلانی ها باید تلاش کنند که ایشان رای بالا بیاورد.
لاهوتی ادامه داد: برای باقی وزرا هم بنا دارم که به عنوان موافق ثبت نام کنم به جز وزیر صمت که به عنوان مخالف ایشان ثبت نام خواهم کرد؛ ایشان انسان متشخص و متعهدی است اما خب ما وکیل مردم هستیم و باید امانت دار مردم باشیم و باید تلاش کنیم آن چه را که به صلاح مردم و کشور است انجام دهیم.
لاهوتی گفت: این تصور نباید باشد که آقای رئیس جمهور هرکس را که می خواست، می توانست معرفی کند. به هر حال در معرفی کابینه و برخی وزراتخانهها شرایطی وجود دارد که وضعیت متفاوتی است. مثلا در خصوص وزارتخانههای امنیتی و دفاعی ما، طبیعتا چون با اختیارات جاهای دیگر تداخل دارد، باید مشورتهایی صورت می گرفت و ممکن است تصمیمات به گونه ای باشد که متناسب با آن شرایط ویژه خود باشد. بعضی از افراد دیگری هم که معرفی کردند ابتدا باید از دستگاه های نظارتی استعلام میشد و آن افراد نتوانستند از این مرحله عبور کنند.در هر صورت همه باید کمک کنیم تا کابینه هر چه سریعتر مستقر شود.
لاهوتی گغت: ما باید از ظرفیت دولت چهاردهم استفاده کنیم و چند هدف و خواسته مهم استان را تعریف کنیم و آن بشود مبنا و میثاق نامه ما و خیلی هم نگاه بخشی نداشته باشیم و به اهداف مهم استان بپردازیم. از همکاران گیلانی خودم خواهش میکنم که کمک کنند که کشور از این بلاتکلیفی موجود خارج شود، اگر هم بعدا وزیری نتوانست خوب کار کند، خب میتوانیم رای اعتماد خود را پس بگیریم و استیضاح کنیم.
جبار کوچکی نژاد، نماینده مردم رشت و خمام در خصوص کابینه دولت چهاردهم گفت: دولت بعد از مراسم تحلیف با توجه به آئین نامه داخلی مجلس، دو هفته فرصت ارائه کابینه داشت و آقای پزشکیان از حداکثر زمان خود استفاده کرد. شاید اتفاق ناگهانی شهادت ابراهیم رئیسی سبب شد که رئیس جمهور نتواند مطالعات دقیقی برای انتخاب کابینه خود داشته باشد. شاید اگر رئیس جمهور زمان بیشتری برای مطالعه روی افراد داشت انتخابهایش عمیق تر میشد. تغییراتی هم در لحظات پایانی ایجاد شد، برای مثال علایی برای وزارت کشور تقریبا تایید شده بود که یک روز مانده به اعلام کابینه، مومنی جایگزین وی شد.
کوچکی نژاد گفت: با تاکید حضرت آقا و مطالبه مردم مسئلهای که در اولویت است، مسئله اقتصادی و تیم اقتصاد و تولید است؛ نیاز است که زیر شاخههای این تیم همچون بانک مرکزی، وزارت کار، وزارت صمت و… منسجم باشند تا بتوانند مسائل اقتصادی را حل کنند.
وی ادامه داد: در پرسش من از آقای همتی که میتوان گفت سر تیم اقتصادی هستند، درباره انسجام این گروه پاسخی دریافت نکردم و این قطعا نشان میدهد اشکالاتی در این تیم وجود دارد، شاید افراد تک به تک در اقتصاد قدر باشند اما این ناهماهنگی مشکلاتی را به وجود خواهد آورد و باعث نگرانی است.
کوچکی نژاد افزود: در تیم فرهنگی و آموزشی نیز این فاصله بین اعضای پیشنهادی وجود دارد؛ مثلا آقای صالحی امیری وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی با وزیر آموزش و پرورش که دیدگاهشان خیلی از هم دور است. در سایر موارد نیز این فاصلهها در میان اعضای کابینه وجود دارد. این ضعفی است که در انتخاب کابینه نمایان بوده و معتقدم اگر این تیم منسجم تر بود و نگاه اعضای کابینه با رئیس جمهور هم نظر بود سرعت کارها بیشتر میشد.
نماینده مردم رشت و خمام گفت: وعده رشد ۸ درصدی اقتصاد کار سختی است که ما امید داریم این تیم بتواند از تجارب دوره قبل استفاده کند و بعضی راه های رفته دولت سیزدهم که در اقتصاد پاسخی نداد را کنار گذاشته و روشهای جدیدی را طراحی کنند.
وی افزود: وزرا باید کمترین حاشیه را داشته باشند و مثلا در حوزه نفت که مرتبط با اقتصاد است باید دقت بیشتری میشد.
کوچکی نژاد در خصوص وضعیت رای اعتماد وزرا گفت: وزیر کشور، آموزش عالی، آموزش پرورش، ورزش و جوانان، اطلاعات، فرهنگ و ارشاد، دادگستری، دفاع و جهاد کشاورزی رای آوری آنان قطعی است اما باقی در تلاطم هستند.
وی ادامه داد: وزرای اقتصاد، تعاون، صمت، میراث فرهنگی، راه و شهرسازی، نیرو و بهداشت از جمله وزرایی هستند که تلاطم دارند و به سختی رای خواهند آورد و احتمال عدم اطمینان مجلس به آنان وجود دارد.
کوچکی نژاد گفت: بنده در مخالفت با وزرای پیشنهادی کار، اقتصاد و بهداشت ثبت نام خواهم کرد. همچنین بنا دارم در موافقت با وزرای آموزش و پرورش، دادگستری، ارشاد و چند وزارتخانه دیگر ثبت نام کنم.
کوچکی نژاد با اشاره به وجود سه وزیر شمالی در کابینه گفت: آقایان صالحی امیری، مؤمنی و دنیامالی سه وزیر شمالی پیشنهادی دولت چهاردهم هستند. نظر من این است که آقای دنیامالی رای اعتماد را کسب میکند و طی جلسهای با نمایندگان شمال کشور، هماهنگی باهم داشتهایم تا با توجه به مصالح عمومی کشور و نظام انتخابی با هماهنگی و درست به نفع اصل نظام داشته باشیم.
کوچکی نژاد گفت: انتظار این بود که از نیروهای گیلانی در حوزه اقتصادی همچون برنامه و بودجه، اقتصاد و یا تعاون بیشتر استفاده میشد، گزینههای قوی نیز از استان وجود داشت اما خب در حوزه ورزش هم که انتخاب شد، غنیمت است. ما قطعا با وزیر گیلانی مخالفت نمیکنیم و بهتر است در کابینه حضور داشته باشند.
کوچکی نژاد از هماهنگی میان نمایندگان استان خبر داد و گفت: ما باید به کارها و برنامههای اساسی نظام و کشور و استان و حوزه های اقتصادی و فرهنگی و آموزشی و خدمات بپردازیم و مسائل ریز و کوچک را کنار بگذاریم و الحمدلله هماهنگی خوبی هم میان نمایندگان استان وجود دارد.
دیدگاهتان را بنویسید